In viata de zi cu zi ne intalnim frecvent cu acesti termeni: bio/naturist/ organic. Dar ce inseamna ele? Exista diferente?…

In uzul frecvent acesti termeni se suprapun.

  • Produse organice sunt produse obtinute din culturi fara modificari genetice, fara pesticide sau de la animale crescute liber, fara hormoni de crestere sau antibiotice. Calitatea de produs organic alimentar este data de USDA (United States Agriculture Department).
  • Organismele si standardele de certificare in domeniul cosmeticelor sunt : ECOCERT Greenlife si COSMOS (COSMetic Organic Standard)

Atentie! Nu toate produsele organice sunt aprobate si de FDA (Food and Drug Admistration).  Aceasta deoarece, daca un produs este organic, nu inseamna ca nu poate  avea reactii adverse. (ex. reactii alergice, iritatii)

Atentie! Nu orice produs pe care scrie organic, este organic 100%. El poate avea in compozitie si substante non –organice. Conservantii, emulsificatorii, necesari in procesul de fabricatie al unei creme pot fi tot organici sau non-oraganici.- ex acidul citric- este un conservant natural; parabenii sunt substante de sinteza.

  • Naturist se refera la ceva ce provine din natura, fara substante chimice de sinteza.

In produsele cosmetice  clasice, sunt prezenti frecvent aditivi non organici  ex. mercur, nitrozamina, DEA, amoniu lauril sulfat, alcool isopropilic, polietilen glicol. Acestia nu sunt intotdeauna benefici.

In concluzie, atunci cand cumparati produse bio, cititi cu atentie eticheta. Verificati daca produsul este acreditat. Testati sensibilitatea la produs, aplicandu-l pe o zona restransa a pielii.

Comments are closed.

Post Navigation