Cuvantul mezoterapie vine de la cuvantul grecesc “mesoss” care inseamna mijloc si “therapeya”- care se traduce prin tratament; deci mezoterapia este un tratament al dermului.

Mezoterapia fost pentru prima oara recunoscuta ca metoda terapeutica a medicinii traditionale de catre  Academia Medicala Franceza, in urma cu aproximativ 50 ani. Alcatuita  dintr-un cocktail de substante de tip farmaceutic si homeopat, metoda a fost folosita initial pentru  tratarea unor  afectiuni vasculare, osteoarticulare, musculare,etc fiind eficienta in  diminuarea  durerii si ameliorarea  proceselor  inflamatorii, a limfedemului si a stazei venoase.

In medicina estetica mezoterapia este o procedura prin care se realizeaza micro injectii in piele , in mezoderm, cu un cocteil de substante: vitamine, aminoacizi, minerale, extracte naturale, etc. Scopul este de a inlatura celulita, a scadea in greutate, a elimina depozitele de grasime, de reintinerire si hidratare.

Cu ajutorul mezoterapiei se pot trata astfel:  celulita, cicatricile, vergeturile, ridurile…. actiunea terapeutica fiind diferentiata de substantele administrate.

Dintre cele mai cunoscute substante se pot aminti: fosfatidilcolina, acid hialuronic, vitamina C, cofeina, etc care au efect la nivelul  vaselor si celulelor dermului stimuland circulatia sangelui , sinteza de colagen si impiedicand acumularea de grasimi.

 

  • Celulita este frecvent inlaturata cu ajutorul mezoterapiei. Metoda se poate aplica pe diverse regiuni: coapse, abdomen, flancuri, etc.
  • Este un proces activ care spre deosebire de liposuctie nu necesita anestezie sau spitalizare.
  • Initial sunt necesare 4-5 sedinte spatiate la o saptamana si ulterior o sedinta /luna ca intretinere.
  • Asociata cu dieta adecvata si exercitii fizice rezultatele se mentin pe o perioade lunga.
  • In timpul sedintei  de mezoterapie pot aparea durerea sau disconfortul local; este de preferat ca sedintele sa se efectueze totusi fara anestezie.

 

Comments are closed.

Post Navigation